Yemek tarifleri / Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar

Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemiksiz tavuk göğüs eti
Sosu için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı

Hayırlı günler dilerim.
Dışı çıtır içi yumuşacık büyük küçük herkesin beğendiği bir lezzet.
  1. Tavuk etini jülyen doğrayınız.
  2. Yıkayıp süzgece alınız.
  3. Sosu için maden suyu ve yumurtayı çırpınız.
  4. Diğer malzemeleri ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırınız.
  5. Tavuk etini ilave ederek karıştırınız.
  6. Üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletiniz.
  7. Tavaya bolca sıvı yağ ekleyiniz.
  8. Yağ tamamen kızdığında tavuk etini aralıklarla ilave edip kızartınız.
  9. Yanında ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.
  10. Sıcak servis edilir.
  11. Not; geceden hazırlayıp ertesi gün kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar