Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kemiksiz tavuk göğüs eti
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Lokum Kıvamında Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler dilerim.
Dışı çıtır içi yumuşacık büyük küçük herkesin beğendiği bir lezzet.
- Tavuk etini jülyen doğrayınız.
- Yıkayıp süzgece alınız.
- Sosu için maden suyu ve yumurtayı çırpınız.
- Diğer malzemeleri ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırınız.
- Tavuk etini ilave ederek karıştırınız.
- Üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 1 saat bekletiniz.
- Tavaya bolca sıvı yağ ekleyiniz.
- Yağ tamamen kızdığında tavuk etini aralıklarla ilave edip kızartınız.
- Yanında ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.
- Sıcak servis edilir.
- Not; geceden hazırlayıp ertesi gün kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder