Tavuklu Patates Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
 - 2 adet tavuk göğüsü
 - 1 kavonoz garnitür
 - 1 kuru soğan
 - 2 yemek kaşığı salça
 - Yarım çay bardağı su kekik, pulbiber, karabiber, köri
 
Kızartmak için
- Sıvı yağ
 
Tavuklu Patates Sandal Tarifi Yapılışı
Öncelikle patatesleri soyup dik biçimde keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım biraz tuz serpip kızgın yağda kizartalim.
- Tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı şeklinde keselim.
 - Yemeklik doğradığımız soğanları hafif yağda rengi dönene kadar kavuralım.
 - Üzerine kestiğimiz tavukları ilave edelim.
 - Tavuklar suyunu salıp çektikten sonra garnitürü ekleyelim.
 - 1- 2 dk çevirdikten sonra salça ve suyu ekleyip karıştıralım.
 - Baharatları da ilave edip hafif ılımasi için bekletelim.
 - Kızarmış patatesleri borcama dizelim ve içlerini tavuklu harç ile dolduralım.
 - Üzerlerine rendelenmiş kaşar ekleyip 180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin
 
Yorumlar
Yorum Gönder