Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2,5 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
İç İçin;
- Yarım kilo dana kuşbaşı (veya tavuk göğsü)
- 1 kuru soğan
- 2 tane kırmızı biber
- 3-4 tane sivri biber
- Yarım kilo mantar
- 2 tane domates, (büyükse 1 tane)
- Yeteri kadar sıvı yağ, tuz, kekik, pul biber, karabiber.
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 fiske tuz
Üzeri için;
- Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sizlere davet yemeklerinizde sunacağınız çok güzel bir tarifim var. Yiyenlerin bir daha isteriz diyecekleri bir tarif tavsiye ederim herkese
- Krep için malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice çırpın. Eğer çok akıcı ise çok az un ilave edin.
- Yağsız teflon tavada çok kalın olmamak şartıyla kreplerinizi pişirin. İç harcı için tencereye etinizi koyup çok az su ilave ederek pişirin.
- Et suyunu çekip kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıvı yağ ve doğranmış soğanı koyup kavurun.
- Ardından yıkayıp doğradığınız mantarları ilave edin. Mantar suyunu çektikten sonra biberleri ekleyin.
- Çok az kavurup baharatları ve domatesi ekleyip domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Bir tane krep alıp iç harcını koyun ve sarın borcama yerleştirin. Beşamel sos için tencereye tereyağ ve unu koyup kavurun.
- Üzerine 3 su bardağı süt ilave edip hızlı bir şekilde çırpın. Topak kalmaması için.
- Pişen beşameli kapatıp kreplerin üzerine gezdirin rendelenmiş kaşar serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin
NOT: Krep yerine isterseniz yufkada kullanabiliriz ama bence krep daha lezzetli. Tarif size fazla geldiyse krepleri sarıp saklama kabına koyun ve derin dondurucuya kaldırın istediğiniz zaman çıkarıp çözülmesini bekleyin sonra beşamel sosunu üzerine gezdirip pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder