23 Eylül 2018 Pazar

Çanak Muhallebi

Çanak Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Yarım paket labne peyniri(isteğe göre)
  • 1 paket vanilya(en son ekleyiniz vanilyayı)
Muhallebisi için;
  • 250 gr kadayıf
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Çanak Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritin. Pudra şekeri ile birlikte kadayıflara ekleyip iyice harmanlayın.
  2. Tereyağını ve pudra şekerini kadayıflara iyice yedirdikten sonra muffin, sufle kaplarına veya ısıya dayanıklı kaselerin içine kadayıflardan koyup kenar kısımlara doğru bastırarak çukur oluşturun.
  3. Çay bardağının tabanıyla  hem çukurları belirginleştirin hemde sıkıştırın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Kadayıflar Pişerken muhallebi için süt, nişasta, un ve şekeri tencereye koyun karıştırın ve ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamında pişirin.
  6. Pişen muhallebinizi ocaktan alın. Krem şantiyi ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  7. Labne peynirini ekleyip(isteğe göre) mikserle çırpmaya devam edin.
  8. Kızaran kadayıfları soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp içlerini muhallebiyle doldurun.
  9. Dilerseniz muhallebiyi dolapta soğutup sıkma torbasına koyun ve çanakların içini o şekilde doldurun daha güzel görünecektir.
  10. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğutun. Afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder