Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana eti
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet patlıcan
- 2 domates
- 2 yeşil biber
- 1 adet soğan
- 100 gram kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 4 adet patlıcanı kozmetikte ocakta közlüyorum kozmetiği olmayanlar fırında da közleyebilir.
- Diğer yandan etimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyu çeken etimizin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
- Soğanlar 5-6 dakika kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız domatesi ekliyoruz.
- En son etimizin üzerine tuz karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip tavamızı kısık ateşte kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Etimiz pişene kadar başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Eriyen tereyağının üzerine unumuzu ekleyip topaklaşmasin diye sürekli karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra un kokusu çıkmaya başlayacak ve sütümüzü de ocağa ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız beşamel sos.
- Sosumuz çok katı halini almadan közlediğimiz patlıcanları önceden ince ince doğrayıp, sosumuz katı hale gelmeden sosumuzun üzerine patlıcanları ekliyoruz. 3-4 dakika kavurup, en son üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
- Hazırladığımız karışımı geniş bir servis tabağına acıyoruz ve son dokunuş olarak üzerine etimizi ekliyoruz. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder