Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet patlıcan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle 4 adet patlıcanı kozmetikte ocakta közlüyorum kozmetiği olmayanlar fırında da közleyebilir.
  2. Diğer yandan etimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyu çeken etimizin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  3. Soğanlar 5-6 dakika kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız domatesi ekliyoruz.
  4. En son etimizin üzerine tuz karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip tavamızı kısık ateşte kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Etimiz pişene kadar başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Eriyen tereyağının üzerine unumuzu ekleyip topaklaşmasin diye sürekli karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra un kokusu çıkmaya başlayacak ve sütümüzü de ocağa ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız beşamel sos.
  6. Sosumuz çok katı halini almadan közlediğimiz patlıcanları önceden ince ince doğrayıp, sosumuz katı hale gelmeden sosumuzun üzerine patlıcanları ekliyoruz. 3-4 dakika kavurup, en son üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Hazırladığımız karışımı geniş bir servis tabağına acıyoruz ve son dokunuş olarak üzerine etimizi ekliyoruz. Herkese afiyet olsun.

Yorumlar