Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ( 200 ml’ lik) pilavlık bulgur
- Kibrit kutusu kadar tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 iri yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 dolu kaşık salça
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- 4 su bardağı su veya et suyu
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı
Bulguru sevmeyenlerin bile fikrini değiştereceğinden emin olduğum bu pilavı denemenizi ve çocuklarınıza sık sık yapmanızı öneririm. Çok besleyici ve zengin olduğu için iyi bir gıda olduğunu düşünüyorum. Soğan küp doğranır, eritilen yağda yavaş yavaş kavrulurken biberler küçük doğranır. Onlar da soğana ilave edilip yumuşatılır. Salça, tuz, biber ilavesiyle az daha kavrulup suyu katılır. Lezzeti yoğun olduğu için et suyu istemiyor ama varsa katabilirsiniz. Su kaynayınca bulgur ilave edilir, kısık ateşte çekene kadar pişirilir. Altını kapatmaya yakın 1 dolu çorba kaşığı nane ilave edilir. Nane kararmasın diye en son ilave ediliyor. Pilav yarım saat kadar dinlendirilir, alt üst edilip servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder