24 Eylül 2018 Pazartesi

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patlıcan
İç harcı için ;
  • 300 gr. Kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet domates ( rendelenmiş )
  • Karabiber, tuz, kekik
  • Sıvıyağ
Üzerine;
  • Kaşar rendesi
Sosu için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı

Türk mutfağının vazgeçilmez ve sevilen lezzetlerinden biride karnıyarık. 🍆🍆
Bugün bi değişiklik yaparak karnıyarığı tavuklu denedim, sonuç 😋👌 Tavsiye ederim, denemek isteyenler için tarifi hemen ekliyorum.
Patlıcanlar alaca bir şekilde soyulup bir kaç yerinden delinir. Ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanların fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir. Ayrı yerde tavuklu harç iç harç kavrularak hazırlanır. Önce kuşbaşı tavuk etleri tuz ile kavrulup, ardından soğan, sarımsak ve biberler ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Domates rendesi ilave edilip bir kaç dakika pişirilir. Baharatlar ile lezzetlendirilip ocaktan alınır.
Patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir. Ortaları yarılıp açılır. İçerisine hazırlanan tavuklu harç konur. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Sosu hazırlanıp tepsiye dökülür. 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder