Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilogram kuşbaşı dana eti
- 4-5 adet patates
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Tuz karabiber kekik kimyon pul biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Patatesleri Kızartmak İçin ;
- Sıvı yağ
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etimizi düdüklü tencereye alıp kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz.
- Daha sonra kapağını kapatıp kendi suyunda yarım saat kadar haşlıyoruz.
- Soğanları biberleri ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz sıvı yağda hafif kavuruyoruz.
- Haşladığımız etin suyunu süzerek kızaran sebzelerin üzerine alıyoruz biraz kavurup tereyağı pul biber karabiber kekik ve tuzunu ilave edip karıştırıyoruz
- En son kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ilave edip tencerede kalan et suyu varsa onu da ilave edip kapağını kapatıp bir beş dakika orta ateşte pişiriyoruz.
- Patatesleri ince ve uzun olacak şekilde doğrayıp kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz en son bir kaşık yardımıyla pişen eti de patateslerin üzerine alıyoruz.
- Muhteşem lezzeti ile Çökertme Kebabı servise hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder