8 Eylül 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri,Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram kuşbaşı dana eti
  • 4-5 adet patates
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • Tuz karabiber kekik kimyon pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Patatesleri Kızartmak İçin ;
  • Sıvı yağ

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Etimizi düdüklü tencereye alıp kısık ateşte suyunu salmasını bekliyoruz.
  2. Daha sonra kapağını kapatıp kendi suyunda yarım saat kadar haşlıyoruz.
  3. Soğanları biberleri ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz sıvı yağda hafif kavuruyoruz.
  4. Haşladığımız etin suyunu süzerek kızaran sebzelerin üzerine alıyoruz biraz kavurup tereyağı pul biber karabiber kekik ve tuzunu ilave edip karıştırıyoruz
  5. En son kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız domatesleri ilave edip tencerede kalan et suyu varsa onu da ilave edip kapağını kapatıp bir beş dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  6. Patatesleri ince ve uzun olacak şekilde doğrayıp kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz en son bir kaşık yardımıyla pişen eti de patateslerin üzerine alıyoruz.
  8. Muhteşem lezzeti ile Çökertme Kebabı servise hazırdır. Afiyet olsun 😊💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder