2 Eylül 2018 Pazar

Yemek tarifleri,Havuçlu Tavuk Çorbası

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kalçalı but
  • 2 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı / zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1, 5 lt su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Tarifi hazırlarken kişi sayısına göre malzemeleri artırıp ya da azaltabilirsiniz.
  1. Bir tencereye butlarımızı koyarak suyumuzu ekleyerek 1 yemek kaşığı tuzu ilave edip 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Süzgeç yardımıyla tavukları alıp didikleyip kenara alıyoruz ve suyumuzu da kesinlikle dökmüyoruz.
  3. Onu kullanacağız çünkü.
    Bir tencereye tereyağını alıp rendelediğimiz havuçları alıp 1- 2 dakika kadar kavuruyoruz.
  4. Tavuk suyumuzu ekliyoruz. Didiklediğimiz tavukları ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Yoğurt ve unu karıştırıyoruz.
  6. Kaynayan suyumuzdan alarak yoğurt karışıma 2- 3 kepçe yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurdu çorbanın üzerine ekliyoruz.
  7. Tuzunu kontrol ederek dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz. İnce kıyılmış maydanozu da ilave ederek birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp sıcak bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder