Mülayim Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - 5-6 bardak et suyu veya su
 - 3 diş ezilmiş sarımsak
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 1 yumurta sarısı
 - Yarım limonun suyu
 - Tuz
 
Üzeri için;
- Tereyağı
 - 3 tatlı kaşığı kuru nane
 
Mülayim Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve sıvı yağı ısıtıp unu kavuralım. Fazla sarartmadan şöyle bir çevirilsin.
 - Dövülmüş sarımsakları ekleyip kavuralım.
 - Et suyu veya suyu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakalım.
 - Diğer tarafta, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayalım.
 - Çorba kaynadıktan sonra, önce çorbadan terbiyeye beş altı kaşık ilave edip, karıştırarak ılıtalım.
 - Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
 - Bir taşım kaynamaya bırakın. Tuzunu ayarlayalım.
 - Tereyağında kızdırdığımız naneyi ilave edip ocağı kapatalım.
 
Yorumlar
Yorum Gönder