Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz tavuk baget
- 3 adet orta boy patates
- 1 büyük domates
- 2 adet havuç
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet kabak
Sebzeler için
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- Pişen tavuğun suyundan 2 çay bardağı tavuk suyu
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı
Merhaba sizlerle mis gibi baharat kokulu sosuyla fırında tavuk yemeğini paylaşmak istiyorum.
- Önce tavukları düdüklüde 20 dakika haşlayın.
- Pişen tavukları bir tabağa alın.
- Suyundan 2 çay bardağı ayırın.
- Patatesleri kalın olmayacak şekilde kesin.
- Tavada az bir zeytinyağı ile soteleyin.
- Biberleri de kesin ve kavurun çık fazla pişirmenize gerek yok.
- Fırında da üstleri kızarırken pişicek zaten.
- Havuçları ve kabakları da çok kalın olmayacak şekilde kesin.
- Onları da az bir zeytinyağı ile soteleyin.
- Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın.
- Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çay bardağı tavuk suyu, tuzunu baharatları, rendelenmiş sarmısakları ekleyin ve karıştırın.
- Sotelediğiniz sebzeleri borcama ayrı ayrı yerleştirin.
- Pişen tavukları da borcama koyun.
- Aralarına domates dilimleri yerleştirin.
- Üstlerine hazırladığınız sostan bir kaşık yardımıyla dökün.
- Fırının üst ızgara ayarında 200 derecede ısıtın.
- Yemeği ısınmış fırına koyun ve üstleri kızarana kadar pişirin.
- Hafif sulu kalması bu yemeğin özelliğidir.
- Sizde dibinde kalan sosunu servis yaparken muhakkak yemeğin üstüne gezdirin. Sıcak olarak ellerinize dikkat ederek servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder