27 Aralık 2018 Perşembe

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Nane
Terbiyesi için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı su

Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alın.Kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş havucu ekleyin.1 diş sarımsağı ekleyin.Biraz kavurun.Şehriyeyi ekleyip kavurun.Et suyunu ekleyip ara ara karıştırın.Şehriyeler biraz diri kalacak kadar pişirin.Tuzunu ekleyin.
  2. Terbiyesi için bütün malzemelerini karıştırın.Çorbadan birkaç kepçe alıp terbiyeye ekleyin ki ılınsın ve kesilmesin.
  3. Çorbayı hızlıca karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.
  4. 2-3 dk kısık ateşte pişirin.
  5. Üstüne bir tavada zeytin yağını kızdırıp naneyi kavurun.
  6. Tabağa aldığınız çorbanın üstüne gezdirin.
    AFİYET ŞİFA OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder