26 Ocak 2019 Cumartesi

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için:
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Püresi için:
  • 5 büyük patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzeri için:
  • Bolca rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Herkese Hayırlı Ramazanlar:)
İftar sofralarınıza yakışacak nefis bir ana yemek:)
  1. Beş adet patatesi haşlayalım.
  2. Sıcak olarak kabuklarını soyup ezelim.
  3. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı süt, karabiber ve tuz ilave edip püre haline getirelim.
  4. Hafif yağlanmış borcama püreyi yayalım.
  5. Tavuk göğsünü doğrayalım ,tavaya alıp suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  6. İçine sıvı yağ, küçük doğranmış kuru soğan, sivri biber ve kırmızı kapya biberi katıp kızartalım.
  7. Salça katıp kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. bir adet doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  8. Karabiber, pul biber ve tuz ilave edip altını kapatalım.
  9. Soteyi pürenin üzerine  yayalım.
  10. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder