Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy iri havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt ( tepeleme)
- 3-4 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı tuz ( tuz sizde)
- Yarım çay kaşığı silme kimyon ( çok az)
- Yarım çay kaşığı silme toz kırmızı biber ( çok az)
- 4-5 dal maydanoz
Havuç Tarator ( Yoğurtlu Havuç Salatası) Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Akşam yemek masalarına güzel bir meze olarak ,hanımların yaptığı kabul günlerinde ise salata olarak çok tercih edilen ve çok da lezzetli olan havuç taratorun yapımını bilmeyen tabii ki yok :))) ama bu da benim” havuç tarator “tarifim okumak ve denemek isteyenlerle devam edelim……hadi başlayalım….
Havuçları yıkayın dış kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Rende havuçları ocakta tava içinde 3 yemek kaşığı sıvı yağ eşliğinde kısık ateşte soteleyin. Yumuşayarak çökmüş, sotelenmiş havuçlarınızı güzelce ılıtın….
Derin bir kasede yoğurdu çırpın. Çırptığınız yoğurda damak tadınıza göre kendi belirlediğiniz miktarda ki baharatları ( kimyon,karabiber,tuz ve toz kırmızı biber) + sarımsakları ekleyip yoğurdu tekrar çırpın. Soğumuş havuçları yoğurt ile buluşturup hepsini tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Maydanoz yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve maydanozu kıyın…Şimdi maydanoz seviyorsanız kıyılmış maydanozun az bir miktarını havuçlu yoğurtlu tarator ile karıştırın yok salatanın içinde maydanoz istemiyorum derseniz de içine maydanoz katmayarak hazırladığınız yoğurtlu havuçlu taratorunuz artık hazır :))) . . Servis için tabağa aldığınız havuç taratorun üstünü kıyılmış maydanoz ile yada ceviz parçaları ile süsleyebilirsiniz .
Havuç taratorunuzu ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz ….tercih sizin :)))))
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder