2 Şubat 2019 Cumartesi

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı et veya kemik suyu (Varsa)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye veya pirinç
  • 1. 5 lt (7. 5 su bardağı) su
  • İstenildiği kadar tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tereyağlı Yayla Çorbası (Arpa Şehriye İle) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı ve kemik suyu bir tencerede eritelim.
  2. Sonrasında arpa şehriyemizi üzerine ekleyip çok az kavuralım.
  3. Sonrasında tam pembeleşmeyen arpa şehriyelerin üzerine suyumuzu ekleyelim.
  4. Kenarda 3 yemek kaşığı unumuzu hafif su ekleyerek sulandırıp topaklarını giderelim.
  5. Aynı şekilde süzme yoğurdumuzu da hafif sulandırıp topaklarını giderecek şekilde karıştıralım.
  6. Sonrasında suyumuzu tencereye koyduktan hemen sonra sulandırılmış un ve yoğurdumuzu ekleyelim.
  7. Kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Bu arada isteğinize göre tuz ilave edersiniz.
  9. Kaynayan çorbamızın üzerine nanemizi ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
  10. Çorbamız hazır.Gelelim üzerine yağlı kırmızı biber sosunu yapmaya.
  11. Sos için;Tereyağı ve zeytin yağını küçük bir tavada karıştıralım. Tereyağı eridikten sonra üzerine toz kırmızı biberi ekleyelim. Çok bekletmeden tereyağı köpürdükten sonra hemen alalım.
    Artık sosumuzla birlikte çorbamız hazır.
    Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder