Sebze Eşliğinde Tavuk Izgara Tarifi

Sebze Eşliğinde Tavuk Izgara Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk marinesi için malzemeler
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1-2 çay kaşığı toz kırmızı biber, pulbiber
  • Tuz
Sebze kısmı için malzemeler
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • Tuz, kekik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sebze Eşliğinde Tavuk Izgara Tarifi Yapılışı

1. Tavuk göğsü etlerini çok kalın yada çok ince olmayacak şekilde ortadan 2-3 parçaya bölün.
2. Her iki yüzeyine çok derin olmayacak şekilde çentikler atın.
3. Derin bir kaba marine malzemelerini ve tavukları ekleyip karıştırın. Üzeri kapalı 1-2 saat buzdolabında bekletin.
4. Izgara tavanızı ya da normal tavayı iyice ısıtın. 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyip her tarafının yağlanmasını sağlayın.
5. Tavuk göğsü etlerinin her iki tarafını da pişirin.
6. Sebzeleri ince uzun doğrayın. Sadece patates ve havuçları birlikte hafif çatal batacak kıvama gelene kadar haşlayıp süzün.
7. Ayrı bir tavaya tereyağını koyup eritin üzerine biberleri ekleyip 5 dk kadar soteleyin. Ardından havuç ve patatesi ekleyip 1-2 dk kadar birlikte soteleyin.
8. Tuz ve kekik katıp karıştırın ve ocaktan alın.
9. Tabağa biraz sebze ve üzerine tavuk ızgara olacak şekilde servis yapabilirsiniz.
. . AFİYET OLSUN. .

Yorumlar