26 Şubat 2019 Salı

El Açması Patatesli Börek Tarifi

El Açması Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 su su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İç harcı;
  • 1 kilo haşlanmış patates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
Üzerine sürmek için;
  • Yarım paket tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

El Açması Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

Çok pratik hiç öyle oklavayla falan açmanıza gerek kalmadan, kolaylıkla yapabileceğiniz elinizle açarak çok kolay bir o kadarda lezzetli🙈 börek tarifi mutlaka denemelisiniz😉
Hamur yoğuracağımız kaba mayayı şekeri ve sütü ekleyip mayayı çatalla ezelim ve 10 dakika mayanın kabarması için bekletelim.
Sütü, sıvı yağı, tuzu, aldı kadar unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp 1 saat mayalanması için bekletelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım, minik minik doğradığımız soğanı, sıvı yağ ile kavuralım, pul biberi de ekleyip bir iki çevirip haşlanmış ezilmiş patatesi tuzunu ilave edip ocaktan alın.
Mayalanan hamurdan 15 adet beze yapıp bir tepsiye dizelim 10-15 dakika kadar bekletelim.
Tere yağını eritip sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Bir adet bezeyi alalım açacağımız zemine biraz yağ sürün bezenin üzerine de yağ sürüp elimizle açabildiğimiz kadar açalım, aynı çarşaf böreği gibi tabi bu o kadar büyük olmuyor, açtığımız yufkanın üzerine patatesli harçtan koyup, rulo yapalım ve iki ucunu bir birinin tersi yönünde kıvıralım, resimde gördüğünüz börek şeklini verelim, yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder