Ana içeriğe atla
Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi
 
Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy havuç
 
- 1 adet orta boy patates
 
- 2,5 su bardağı yoğurt
 
- 1 yemek kaşığı tereyağı
 
- Et ya da tavuk suyu ve varsa bir parça didiklenmiş et
 
- 1 fincan tel şehriye
 
- 1 adet yumurta
 
- 1 yemek kaşığı un
 
- Tuz pul biber
 
Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı
- Et suyunda küçük küpler halinde doğranmış patates ve ince gözde rendelenmiş havuç haşlanır.
 
- Daha sonra tel şehriye katılır bir kaç dakika haşlandıktan sonra ayrı kapta çırpılan yoğurt yumurta un haşlama suyu ile sulandırılarak tencereye katılır tuz pul biber tereyağı da eklenir.
 
- Bir kaç dakika pişirilir ve servise hazır olur.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder