19 Şubat 2019 Salı

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Et ya da tavuk suyu ve varsa bir parça didiklenmiş et
  • 1 fincan tel şehriye
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz pul biber

Havuçlu Patatesli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Et suyunda küçük küpler halinde doğranmış patates ve ince gözde rendelenmiş havuç haşlanır.
  2. Daha sonra tel şehriye katılır bir kaç dakika haşlandıktan sonra ayrı kapta çırpılan yoğurt yumurta un haşlama suyu ile sulandırılarak tencereye katılır tuz pul biber tereyağı da eklenir.
  3. Bir kaç dakika pişirilir ve servise hazır olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder