Hünkar Beğendi ( Leziz Mi Leziz :) Tarifi İçin Malzemeler
Sotesi İçin ;
- Yarım kilo kuşbaşı et
 - 1 adet orta boy soğan
 - 2 adet yeşil sivri biber
 - 1 adet küçük kapya biber
 - 2 adet domates
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - Tuz
 - Karabiber
 
Beğendisi İçin ;
- 4-5 adet orta boy patlıcan
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 - Tuz
 - Karabiber
 
Hünkar Beğendi ( Leziz Mi Leziz :) Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar;
Ailecek çok sevdiğimiz ve sık yaptığım bir yemek tarifi ile karşınızdayım. Gerçekten çok lezzetli ve sunum olarakta çok güzel olan bu yemeğimizin yapımına hadi başlayalım;)
- Patlıcanları evinizde közmatik varsa ocak üzerinde 10 dakika içinde közleyebilirsiniz. Yoksa direk ocakta her yeri pişip yumuşayana kadar közleyelim.
 - Etimizi tencereye alalım sıvı yağ ilave ederek sotelemeye başlayalım.
 - Hafif kavrulan etimize soğan ı küçük küp halinde doğrayarak ekleyelim.
 - Soğanlar da biraz kavrulunca salçasını ilave ederek bir iki dakika daha kavuralım.
 - Etlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim. Altı kısık şekilde pişmeye bırakalım.
 - Uygun bir wok tavaya tereyağ, sıvı yağ ve unu koyarak unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Közlediğimiz patlıcanları soyup, bıçak ile iyice ezdikten sonra kavrulan una ekleyerek biraz soteleyelim.
 - Sotelenen patlıcan üzerine 1 bardak süt ilave ederek iyice karıştıralım.
 - Sütü çekip özleşince yeterince tuz ve karabiber ilave edelim.
 - Kaşar peynirini de ilave ederek altını kapatıp eriyene kadar karıştıralım.
 - Bu arada kısık ateşte sotelenen etimize yeşil biber, kırmızı biber ve domatesleri küp küp doğrayarak ilave edelim.
 - Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave ederek kapağı kapalı şekilde 5 -7 dakika arası biberler pişene kadar kontrollü pişirelim.
 - Uygun bir servis tabağına önce patlıcan sotesinden koyup üzerine et sotesinden koyarak servis yapalım.
 
Deneyecek olan herkese afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder