19 Şubat 2019 Salı

Karnabahar Graten Tarifi

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
Sosu İçin;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un
Üzeri İçin;
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Onlar haşkanırken sosunu hazırlayalım.
  4. Maydanozu ince doğranıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  5. Haşlanan karnabahar parçalarını süzüp sosun içine atalım.
  6. Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
  7. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  9. Kaşar peyniri hafif kızarınca fırından alalım.
  10. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder