Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı kemik suyu veya tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı kesme hamur

Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım. Unu ilave edip rengi hafif değişene kadar kavurun.
  2. Üzerine nane ekin kavurun salçasını koyup birazda öyle kavurun.
  3. Üzerine kemik suyu ve normal suyu çorbayı çırpma teli ile çırparak ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
  4. Diğer tarafta bir tavada kesme hamurları az sıvı yağ ile kavurup çorbaya ilave edin. 15 dakikada bu şekilde orta ateşte pişirin sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

Yorumlar