Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi
Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı kemik suyu veya tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı kesme hamur
Kesme Hamurlu Un Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye sıvı yağ koyup kızdıralım. Unu ilave edip rengi hafif değişene kadar kavurun.
- Üzerine nane ekin kavurun salçasını koyup birazda öyle kavurun.
- Üzerine kemik suyu ve normal suyu çorbayı çırpma teli ile çırparak ekleyerek kaynayana kadar karıştırın.
- Diğer tarafta bir tavada kesme hamurları az sıvı yağ ile kavurup çorbaya ilave edin. 15 dakikada bu şekilde orta ateşte pişirin sıcak olarak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder