Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilogram ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 litre sıcak su
  • 1 paket oda sıcaklığında krema (200 ml)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

Kremalı Nohutlu Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Tam kış mevsimine yakışır, hem lezzetli, hem besleyici çok güzel bir çorba tarifim var. 😍 Bence notlar alınsın; 🤗👇👇
  1. Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın.
  2. Patates, soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  3. Tencereye orta-yüksek ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin.
  4. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakika da unla beraber kavurun.
  5. Ardından patatesi de tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, ıspanakları ekleyin. (ıspanakları bıçakla doğramayın, gerek olursa büyük yaprakları elinizle bölün)
  6. Üzerine sıcak suyunu ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlanmaya bırakın.
  7. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  8. Krema ilavesini de yaparak karıştırın ve pişirmeye devam edin.
  9. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ve haşlanmış nohutları ekleyin, altını kapatın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?