Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
 - 4 adet havuç
 - 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - 1 kase sarımsaklı yoğurt
 - 3 yemek kaşığı mayonez
 
Üzeri için
- Havuç
 - Yoğurt
 - Mısır
 - Kornişon turşu
 - Maydanoz
 
Tarator (Havuçlu Patatesli) Tarifi Yapılışı
- Patatesleri 6-7 dk düdüklü tencerede haşlayalım.Çatalla ezelim.
 - Biraz sıvı yağ gezdirip tuz ve baharatları ekleyelim.
 - Tüm harcı harmanlayıp bir kenara alalım.
 - Havucu rendeleyelim çok az tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada 5 dk soteleyelim.
 - Ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.
(Üzerini havuçla süslemek içinbiraz havuçtan ayıralım)
 - Patatese sotelenmiş havucu ekleyelim.
 - Yoğurdu ve mayonezi çatalla iyice çırpalım.Yoğurdu patatesli havuca karıştıralımGüzelce harmanlayalım.
 - Servis tabağına Mezeyi alalım.
 - Üzerini havuç yoğurt mısır turşu maydanoz ile süsleyelim.
 
not
Dileyen mezeyi kaselerde tek porsiyonluk sunumda yapabilir
Yorumlar
Yorum Gönder