Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 2 yemek kaşığı dolusu mayonez
- 4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çok Sevilen Meze Havuç Tarator Tarifi Yapılışı
Bu mezeyi yiyip sevmeyen var mı acaba :) çok pratik bir o kadar da lezzetli tarifimize başlayalım.
- Öncelikle havuçları soyup rendeliyoruz.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve havuçları alıyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Çok kavurmamak gerekiyor rengi dönene kadar pişirelim.
- Ocaktan aldığımız havuçları soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada bir kaseye yoğurt ve mayonezi alıyoruz.
- Bir diş sarımsağı eziyoruz ve ekliyoruz.
- Tuzu da ekledikten sonra bu karışımı soğuyan havuçlarla buluşturarak servis ediyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder