Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu gerdan
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 litre su
  • Tuz
  • Pul biber

Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuzu gerdanı bir düdüklü tencereye alalım, suyu koyalım.
  2. Bir tatlı kaşığı tuz atalım .
  3. Düdüklüyü kapatalım.
  4. Düdükten sonra 20 dk pişsin.
  5. Gerdan etlerini çıkarıp soğuyunca didikleyelim, bir tencereye et suyunu süzelim didikledigimiz etleri koyalım.
  6. Bu bir tarafta kaynarken biz diğer bir tarafta bir limon suyunu, iki yumurtayı ve 5 kaşık unu iyice çırpalım.
  7. Biraz su ekleyip iyice çırpalım ,sonra kaynayan karışımın suyundan azar azar alıp bu karışıma ekleyelim.
  8. Sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edip 10 dk kaynatalım.
  9. En son üstüne tereyağ eritip pul biber yapıp çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.

Yorumlar