Düğün Çorbası Tarifi
Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu gerdan
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 1 limon suyu
- Tuz
- 1 kaşık tereyağ
- 2 litre su
- Tuz
- Pul biber
Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kuzu gerdanı bir düdüklü tencereye alalım, suyu koyalım.
- Bir tatlı kaşığı tuz atalım .
- Düdüklüyü kapatalım.
- Düdükten sonra 20 dk pişsin.
- Gerdan etlerini çıkarıp soğuyunca didikleyelim, bir tencereye et suyunu süzelim didikledigimiz etleri koyalım.
- Bu bir tarafta kaynarken biz diğer bir tarafta bir limon suyunu, iki yumurtayı ve 5 kaşık unu iyice çırpalım.
- Biraz su ekleyip iyice çırpalım ,sonra kaynayan karışımın suyundan azar azar alıp bu karışıma ekleyelim.
- Sonra bu karışımı yavaş yavaş tencereye ilave edip 10 dk kaynatalım.
- En son üstüne tereyağ eritip pul biber yapıp çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder