Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 kaşık pirinç
- 1 kaşık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates biber salçası
- 1 dolu kaşık un
- 1 er tatlı kaşığı nane pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 kaşık tereyağı
- Bir miktar sıvı yağ
- Et suyu
Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye 1 kaşık tereyağı alıp eritiyoruz incecik kıydığımız soğan ve sarımsağı ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Yıkayıp süzdüğümüz mercimek pirinç bulguru ekleyip 2 bardak su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Su azalır ve malzemeler yumuşamışsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Tavaya 1 kaşık tereyağı biraz sıvı yağ alıp eritiyoruz ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Salçayı baharatları ilave edip birazda bu şekilde kavurduktan sonra 3 bardak kadar su ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz.
- Salçalı sosu pişen mercimeğe ekleyip 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Ben ezogelini taneli bıraktım dilerseniz blenderdan geçirebilirsiniz.
Su ayarını çorbanın kıvamına göre artırıp azaltabilirsiniz et suyu çorbanın lezzetini kesinlikle etkiliyor mümkünse et yada tavuk suyu kullanmanızı öneririm. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder