Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
 - 1 adet domates
 
İçine;
- 2 küçük boy soğan
 - 1 adet yeşil biber
 - 1 çay bardağı pirinç
 - 1 tutam maydanoz
 - 150 gr kıyma
 - Karabiber
 - Kırmızı biber
 - Tuz
 - 1,5 yemek kaşığı salça
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Suyu için;
- Yarım yemek kaşığı salça
 
Üzerine;
- Sarımsaklı yoğurt
 
Kabak Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu kıyın.
 - Pirinçleri, kıyılmış maydanoz, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
 - Kabakları çizgili bir biçimde soyun.
 - İkiye bölerek içlerini tatlı kaşığı veya kabak oyacağı ile boşaltın.
 - Hazırladığınız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine doldurarak kabakları tencereye sıralayın.
 - Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın.1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin.
 - Küçük ocakta kısık ateşte pirinçler pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
 - Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
 - Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…
 
Yorumlar
Yorum Gönder