Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet bulyon
- 2 diş sarımsak
- Tuz, 1 çay kaşığı kekik
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Nane
Kekikli Yayla Çorbası (Sarımsaklı, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı
- Tenceremize pirinç ve 2 su bardağı su koyup kaynatıyoruz. ( Pirinçler pişene kadar).
- Üzerine 5 su bardağı su koyup, kaynamaya bırakıyoruz, bulyon, kekik ve tuzunu atıyoruz.
- Yoğurdumuza, unu ekleyip iyice karıştırıyoruz, çorbanın suyundan alıp yoğurt kasesine ılıştırıp çorbamıza karıştırıyoruz.
- Sarımsağı ezip çorbamıza ekliyoruz, kaynayınca ocağımızı kapatıyoruz(koyu olursa kaynar suyla açabilirsiniz)
- Sosu için bir cezveye tereyağ ve sıvı yağı kızdırıp nanesini atıyoruz.
- Çorbamızın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder