Köfteli Patates Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr köftelik kıyma
 - 1 adet soğan
 - 2 kaşık galeta unu (Ben kullanmadım)
 - Bir tutam maydanoz
 - Karabiber, kimyon, kekik ,tuz
 - 2 yemek kaşığı süt
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Sos için
- 3-4 kaşık zeytinyağ
 - 1 tepeleme yemek kaşığı domates biber salçası
 - 2 diş sarımsak
 - 2 bardak su
 - Tuz
 
Aralara dizmek için
- 3-4 adet patates
 - Domates yeşil biber
 
Köfteli Patates Dizmesi Tarifi Yapılışı
- Köfte için kıymayı kaba alıp incecik doğradığımız maydanoz ve soğanı ekleyelim.
 - Baharatları galeta ununu yağ süt ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım dolapda dinlendirelim.
 - Patatesleri halka halka çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
 - Köfte harcından parçalar alıp yuvarlak yassı şekil verip bir patates bir köfte olacak şekilde tepsiye dizelim.
 - Aralara dilimlediğimiz domates ve biberleri dizelim. Tavaya yağı alıp ezilmiş sarmısağı ve salçayı ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
 - Su ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatıp yemeğin üzerine gezdirelim.
 - Tepsinin üzerini yağlı kağıtla örtüp 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim fırından almadan kağıdı alıp biraz daha kızarmasını sağlayalım.
 - Dilerseniz patatesleri biraz renk alıncaya kadar kızartıp öyle dizebilirsiniz lezzet katlanacaktır fırında daha çabuk pişecektir. Ben daha hafif olduğu için tüm malzemeyi çiğden kullandım. Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder