31 Mart 2019 Pazar

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 litre su(et suyu veya tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Soğan ve sarımsağı küçücük yemeklik olacak şekilde doğrayıp yağlarla birlikte tencereye alalım ve yumuşayana kadar kavuralım.
  2. Sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim .
  3. Sonrasında unu ekleyelim ve iki dakika daha kavurup suyunu ekleyelim su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları ekleyip bütün bakliyatlar patlayıp pişene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  4. Ara da sıra da karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
  5. En son pişen çorbayı ocaktan almadan önce baharatlarını ve tuzunu ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak bir taşım daha kaynatıp ocaktan alabiliriz.
  6. Sıcacık çorbamız servise hazır deneyecek olanlara afiyet olsun ☺🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder