Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 litre su(et suyu veya tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
Lokanta Usulü EzoGelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı küçücük yemeklik olacak şekilde doğrayıp yağlarla birlikte tencereye alalım ve yumuşayana kadar kavuralım.
- Sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim .
- Sonrasında unu ekleyelim ve iki dakika daha kavurup suyunu ekleyelim su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğümüz bakliyatları ekleyip bütün bakliyatlar patlayıp pişene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Ara da sıra da karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
- En son pişen çorbayı ocaktan almadan önce baharatlarını ve tuzunu ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak bir taşım daha kaynatıp ocaktan alabiliriz.
- Sıcacık çorbamız servise hazır deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder