27 Mart 2019 Çarşamba

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 400-500 gr mantar
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates (Kuru domates kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz karabiber toz kırmızı biber
  • 4 bardak su (2 bardağını tavuk suyu kullandım)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 kaşık zeytinyağ

Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları alıp eritelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ezilmiş sarımsağı ekleyip kavuralım.
  2. Çok ince olmayacak şekilde ikiye üçe kestiğimiz mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  3. Salçayı ve rende domatesi ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirelim.
  4. Bulguru ilave edip biraz kavuralım ve suyunu tuzunu verelim önce biraz yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim.
  5. Ocaktan almadan baharatlarını ilave edip dinlendirip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder