Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi İçin Malzemeler

Patates paçası için;
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • Tuz
KÖFTESİ İÇİN;
  • 300 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Tuz karabiber
SOSU İÇİN;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Misket Köfteli Patates Paçası (Kastamonu ) Tarifi Yapılışı

  1. Kurusoğanı rendeleyip kıymaya karıştıralım, tuz ve karabiberi koyup yoğuralım yuvarlak misket toplar yapalım kızartalım.
  2. Haşlanmış patatesi ezelim bir tencerede tereyağ ve püre haline gelen patatesi karıştırarak ısıtalım .
  3. Üzerine çırpılmış yoğurt ,yumurta, ezilmiş,sarımsak ve tuzu koyup karıştıralım.
  4. Hazırladığımız patates paçasını servis tabağına alıp üzerine misket köftelerini dizelim.
  5. Sosu için tereyağ sıvı yağ ve salçayı kızdırıp üzerine gezdirelim .Sıcak olarak servis edelim. 🌸 Afiyet olsun

Yorumlar