Orman Kebabı Tarifi

Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 bardak bezelye
  • 1 adet iri soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet defne yaprağı(şart değil )
  • Tuz karabiber
  • Su

Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Etleri tencereye alıp en kısık ateşte defne yaprağını ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  2. Tereyağını ekleyip biraz kavurduktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edelim.
  3. Salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. İri küp küp doğrayıp rengi dönene kadar kızarttığımız patates ve havuçları ilave edelim ve üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  5. Bir kaç taşım kaynadıktan sonra bezelyeyi  tuz ve baharatı ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yanında pilav ve cacıkla şahane bir menü. Afiyet olsun.

Yorumlar