21 Mart 2019 Perşembe

Patates Çanağı Tarifi

Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gr kıyma
  • 2 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Patates Çanağı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak patatesler soyulur ve yıkanır. Ortadan ikiye ayırarak bir tatlı kaşığı ile ortaları oyulur.
  2. Patatesler kızartılır, fazla yapını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyulur.
  3. Tavanın içerisine soğanlar alınır kavrulur, kavrulduktan sonra kıyma eklenir pişirilir.
  4. Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur, biber eklenir. En son baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
  5. Kızartılan patatesler tepsi içerisine dizilir, kıymalı harç ile doldurulur.
  6. Bir kabın içerisine su, salça ve tuz alınır güzelce karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200°fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder