Patates Çanağı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
 - 1 adet orta boy soğan
 - 200 gr kıyma
 - 2 adet biber
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Karabiber
 - Kimyon
 - Sıvıyağ
 - Tuz
 
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 su bardağı su
 - Tuz
 
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
 
Patates Çanağı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesler soyulur ve yıkanır. Ortadan ikiye ayırarak bir tatlı kaşığı ile ortaları oyulur.
 - Patatesler kızartılır, fazla yapını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyulur.
 - Tavanın içerisine soğanlar alınır kavrulur, kavrulduktan sonra kıyma eklenir pişirilir.
 - Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur, biber eklenir. En son baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
 - Kızartılan patatesler tepsi içerisine dizilir, kıymalı harç ile doldurulur.
 - Bir kabın içerisine su, salça ve tuz alınır güzelce karıştırılır ve patateslerin üzerine gezdirilir.
 - Önceden ısıtılmış 200°fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder