Ana içeriğe atla
Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 6-8 tane patates
 
- Su (patatesleri kaynatmak için)
 
- 2 kaşık tereyağı
 
- 1 su bardağı süt
 
- Tuz
 
- karabiber
 
Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.
 
- Yumuşayan patatesler süzülür.
 
- Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
 
- Süt, tuz ve karabiber eklenir.
 
- İyice püre haline gelene kadar ezilir.
 
- Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.
 
- Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder