Patlıcan Musakka Yapılışı
Patlıcan Musakka Yapılışı İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan
- 250 gr kıyma
- 3 adet çarliston biber ya da köy biberi
- 1 adet büyük domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.
- Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
- Daha sonra kurulayıp yağda hafif kızartın.
- Havlu peçete üzerine çıkartın, yağını çekmesi için.
- Kıymayı 5 dk. kadar yağ koymadan iyice ezerek kavurun.
- Daha sonra yağı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sonra küçük doğranmış soğanı, biberi, sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
- Domates suyunu çekince 1 çay bardağı kaynar suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dk. kadar pişirin.
- Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Musakka nedir?
- Musakka sebze yemeklerinin en çok beğenilen ve en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir. Kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerin kuşbaşı et ya da kıyma ile buluşturulması ile oluşan yemektir. Etli yapıldığı gibi etsizde yapılmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder