Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 10 damla limon suyu
  • 6 adet dondurulmuş tavuk suyu kübü

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi Yapılışı

Pirinç, nişasta oranının yüksek olmasının yanı sıra içerisinde bulunan B1, B2, C, E vitaminleri ve fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini içerir.
Vücut gelişimine katkı sağladığı gibi enerji de verir.
Doyurucu olması ile hazmı kolaylaştırır.
Vücuttaki fazla suyu aldığından dolayı vücudu toksik maddelere karşı koruyarak uzaklaşmasına yardımcı olur.
Kansere karşı koruyucudur. Böbrekleri ve kalp sağlığını korur.
Cilt sağlığına da faydası vardır 😍
Tavuk suyu ile birleşince ortaya nefis bir lezzet çıkıyor.
İşte tarfimin detayları :
  1. Öncelikle bir kap içerisine pirinçler ve soğuk su ilave edilerek 20 dakika süresince bekletilir.
  2. Dakikalar sonunda beyaz suyunu salan pirinçler soğuk sudan geçirilerek sonrasında süzdürülür ve kenarda bekletilir.
  3. Geniş bir tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ve şehriyeler ilave edilerek kavrulur.
  4. Kavrulan şehriyelerin üzerine suyundan süzdürülen pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  5. Kavrulan pirinçlerin üzerine limon suyu sıkılır ve sıcak su ilave edilir.
  6. Üzerine dondurulmuş tavuk suyu küpleri atılır ve son olarak da tuz ilave edilerek karıştırılır.
  7. Hemen sonrasında ocağın altı kısılarak, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pirinçler pişirilir.
  8. Suyunu tamamen çekmiş olmalıdır.
  9. Piştikten sonra pilav tenceresi sarılarak demlenmeye bırakılır.
  10. Birkaç dakika sonrasında hazır olan pirinç pilavı servis tabağına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?