29 Mart 2019 Cuma

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 10 damla limon suyu
  • 6 adet dondurulmuş tavuk suyu kübü

Pirinç Pilavı (Tavuk Sulu) Tarifi Yapılışı

Pirinç, nişasta oranının yüksek olmasının yanı sıra içerisinde bulunan B1, B2, C, E vitaminleri ve fosfor, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini içerir.
Vücut gelişimine katkı sağladığı gibi enerji de verir.
Doyurucu olması ile hazmı kolaylaştırır.
Vücuttaki fazla suyu aldığından dolayı vücudu toksik maddelere karşı koruyarak uzaklaşmasına yardımcı olur.
Kansere karşı koruyucudur. Böbrekleri ve kalp sağlığını korur.
Cilt sağlığına da faydası vardır 😍
Tavuk suyu ile birleşince ortaya nefis bir lezzet çıkıyor.
İşte tarfimin detayları :
  1. Öncelikle bir kap içerisine pirinçler ve soğuk su ilave edilerek 20 dakika süresince bekletilir.
  2. Dakikalar sonunda beyaz suyunu salan pirinçler soğuk sudan geçirilerek sonrasında süzdürülür ve kenarda bekletilir.
  3. Geniş bir tencere ocağa alınarak içerisine sıvı yağ ve şehriyeler ilave edilerek kavrulur.
  4. Kavrulan şehriyelerin üzerine suyundan süzdürülen pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  5. Kavrulan pirinçlerin üzerine limon suyu sıkılır ve sıcak su ilave edilir.
  6. Üzerine dondurulmuş tavuk suyu küpleri atılır ve son olarak da tuz ilave edilerek karıştırılır.
  7. Hemen sonrasında ocağın altı kısılarak, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde pirinçler pişirilir.
  8. Suyunu tamamen çekmiş olmalıdır.
  9. Piştikten sonra pilav tenceresi sarılarak demlenmeye bırakılır.
  10. Birkaç dakika sonrasında hazır olan pirinç pilavı servis tabağına alınarak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder