Şahane Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet büyük patates (Normal boy olursa 2 adet )
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı kadar bezelye
- 3 dolu dolu yemek kaşığı kışlık domates yada menemen konservesi
- 1 yemek kaşığı salça (Biber- domates karışık kullandım )
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ (Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz )
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
Şahane Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı
Enfes, şahane bir lezzet kağıt kebabı mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Gelelim tarife,
- Öncelikle uygun bir tencereye zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz, soğanlar kavrulmaya başlayınca üzerine etleride ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Etler suyunu çekmek üzereyken üzerini çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çeken eti’n üzerine ince ince doğradığmız sarımsak, salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra küp küp doğradığmız havuç ve patatesleri ekleyerek karıştırdığımız yemeğimizin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su, tuz ve bezelyeyi ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince yemeğimizin üzerine domates yada menemen sosunu ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Tepsi boyutunda kesilmiş yağlı kağıdı alıyoruz ve orta kısmına 1 porsiyon olacak şekilde yemeğimizden koyarak yağlı kağıdın 2 uzun kenarını üst üste gelecek şekilde yemeğin üzerini kapatıyoruz ve açık kalan diğer 2 kenarınıda kıvırarak açılmayacak şekilde kapatarak kağıdı ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün yemeği aynı şekilde hazırladıktan sonra 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz ve biraz dinlendirdikten sonra üst kısmını keserek servis ediyoruz.
- Pişme süresi her fırına göre değişebileceği için süreyi kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder