22 Mart 2019 Cuma

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük patates (Normal boy olursa 2 adet )
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kışlık domates yada menemen konservesi
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber- domates karışık kullandım )
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ (Yağ miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

Şahane Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

Enfes, şahane bir lezzet kağıt kebabı 😋😋 mutlaka denemenizi tavsiye ederim 👌🏻👌🏻👌🏻
Gelelim tarife,
  1. Öncelikle uygun bir tencereye zeytinyağı yada sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz, soğanlar kavrulmaya başlayınca üzerine etleride ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Etler suyunu çekmek üzereyken üzerini çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  4. Suyunu çeken eti’n üzerine ince ince doğradığmız sarımsak, salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra küp küp doğradığmız havuç ve patatesleri ekleyerek karıştırdığımız yemeğimizin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su, tuz ve bezelyeyi ekleyip kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Suyunu çekince yemeğimizin üzerine domates yada menemen sosunu ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  7. Tepsi boyutunda kesilmiş yağlı kağıdı alıyoruz ve orta kısmına 1 porsiyon olacak şekilde yemeğimizden koyarak yağlı kağıdın 2 uzun kenarını üst üste gelecek şekilde yemeğin üzerini kapatıyoruz ve açık kalan diğer 2 kenarınıda kıvırarak açılmayacak şekilde kapatarak kağıdı ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Bütün yemeği aynı şekilde hazırladıktan sonra 200-220 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz ve biraz dinlendirdikten sonra üst kısmını keserek servis ediyoruz.
  9. Pişme süresi her fırına göre değişebileceği için süreyi kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder