19 Mart 2019 Salı

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy havuç
  • Yarım küçük boy kırmızı kapya biber
  • 1 adet küçük boy yeşil biber
  • 1 adet pırasanın beyaz sapı
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kabağın yarısı
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sütlü Sebze Çorbası(tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

Hem besleyici hemde bir o kadar yapımı kolay.
  1. Öncellikle bütün sebzeleri 2 şer santimlik jülyen şeklinde doğrayın.
  2. Ardından derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı alın.
  3. Sebzelerinizi de tencereye alıp yaklaşık 3 dakika sebzeleri öldürüp parçalamadan kavurun.
  4. 1 yemek kaşığı unu ve tuzu da ilâve ederek 2 dakika daha kavurun.
  5. Ardından 2 buçuk su bardağı suyu ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  6. Bu sırada sütünüzü bir cezve de kaynatın.
  7. Kaynayan sütünüzü de sürekli karıştırarak çorbanıza ilave edin.
  8. Sebzeleriniz iyice yumuşayana kadar pişirin.
  9. Çorbanızın ilk sıcaklığı geçince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 🤗🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder