Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Yeteri kadar sıvı yağ
- Yarım adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yeteri kadar tuz
- 3 su bardağı su
Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
Bu pilavım çok doyurucu süper oldu bol malzemeli tek başına bile yeter insana valla mutlaka sizlere de tavsiye ederim
- Öncelikle tavuk göğsü kup kup doğranır.
- Pilav tenceresine teremyağ ve sıvı yağ alınır eritip üzerine doğranmış tavuklar alınır suyunu salıncaya kadar karıştırılır.
- Kapağını kapatıp suyun çekilmesi beklenir. Kızarmaya başlayınca kapak açılır ve karıştırarak hafif kavrulur.
- Ardından yıkanmış pirinç ve tuz ekleyip kavrulur.
- Suyu verilir önceden haşlanmış mısır nohut ve bezelye eklenir karıştırılır ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder