18 Mart 2019 Pazartesi

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • Yarım adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 su bardağı su

Tavuklu Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Bu pilavım çok doyurucu süper oldu 👌 bol malzemeli tek başına bile yeter insana valla 😂 mutlaka sizlere de tavsiye ederim 😋😋
  1. Öncelikle tavuk göğsü kup kup doğranır.
  2. Pilav tenceresine teremyağ ve sıvı yağ alınır eritip üzerine doğranmış tavuklar alınır suyunu salıncaya kadar karıştırılır.
  3. Kapağını kapatıp suyun çekilmesi beklenir. Kızarmaya başlayınca kapak açılır ve karıştırarak hafif kavrulur.
  4. Ardından yıkanmış pirinç ve tuz ekleyip kavrulur.
  5. Suyu verilir önceden haşlanmış mısır nohut ve bezelye eklenir karıştırılır ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun 🌽

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder