2 Mart 2019 Cumartesi

Tepsi Kebabı Tarifi

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 600 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Patates ve Sosu İçin;
  • 3-4 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhabalar, bu güzel kebabı sevmeyen yoktur herhalde. Oldukça kolay ve bir saatte ortaya muhteşem bir yemek çıkabiliyor. İmkan olursa bu hafta sonu yapın derim.
  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz.
  2. Tepsiyi hafifçe yağlayıp malzemeyi düzgün bir şekilde yayıyoruz.
  3. Patatesi istediğimiz gibi doğrayıp sosuyla birlikte harmanlıyoruz.
  4. Kebabın kenarlarına diziyoruz.
  5. Üzerine 1-2 bardak su ilave edip önceden ısıttığımız 225 derecelik fırında yağına bakıp kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder