Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin;
- 600 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Patates ve Sosu İçin;
- 3-4 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
Merhabalar, bu güzel kebabı sevmeyen yoktur herhalde. Oldukça kolay ve bir saatte ortaya muhteşem bir yemek çıkabiliyor. İmkan olursa bu hafta sonu yapın derim.
- Köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğuruyoruz.
- Tepsiyi hafifçe yağlayıp malzemeyi düzgün bir şekilde yayıyoruz.
- Patatesi istediğimiz gibi doğrayıp sosuyla birlikte harmanlıyoruz.
- Kebabın kenarlarına diziyoruz.
- Üzerine 1-2 bardak su ilave edip önceden ısıttığımız 225 derecelik fırında yağına bakıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder