Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 150-200 gr kadar kıyma
 - 1 kaşık pirinç
 - 2 kaşık köftelik ince bulgur
 - 1 adet küçük soğan
 - 1 yumurta beyazı
 - Tuz ,karabiber
 - Su
 
Terbiyesi için
- 3 kaşık yoğurt
 - 2 kaşık un
 - 1 yumurta sarısı
 - Yarım limon suyu
 
Üzeri için
- Bir miktar tereyağ kırmızı toz biber
 - (Yemeğe isteğe göre patates havuç bezelye yada kereviz eklenebilir)
 
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymaya incecik doğradığımız soğanı pirinç bulgur yumurta akı tuz ve baharatı ekleyip yoğuralım.
 - Küçük parçalar alıp yuvarladığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye alıp sallayarak una bulayalım dolapda dinlendirelim.
 - Tencereye 5-6 bardak kadar su ekleyip kaynatalım ve köfteleri atıp pişirelim. (Bu aşamada isteğe göre birer adet patates havuç kerevizi doğrayıp ekleyebilir bir avuç kadar bezelye ilave edebilirsiniz. )
 - Köfteler pişerken terbiye için malzemeleri çırpalım blendır kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
 - Hazırladığımız terbiyeye kaynayan yemeğin suyundan azar azar ilave ederek ılıtalım.
 - Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim karıştıralım.
 - Bir iki taşım kaynayan yemeğe en son tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
 - Üzerine yağda kızdırdığımız biberi döküp servis yapalım.
 - Kıvama göre su ekleyebilirsiniz terbiyeli yemeklerde soğuyana kadar kapağı kapatmayalım ki kesilme olmasın. Afiyetle
 
Yorumlar
Yorum Gönder