Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 150-200 gr kadar kıyma
  • 1 kaşık pirinç
  • 2 kaşık köftelik ince bulgur
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yumurta beyazı
  • Tuz ,karabiber
  • Su
Terbiyesi için
  • 3 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • Bir miktar tereyağ kırmızı toz biber
  • (Yemeğe isteğe göre patates havuç bezelye yada kereviz eklenebilir)

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymaya incecik doğradığımız soğanı pirinç bulgur yumurta akı tuz ve baharatı ekleyip yoğuralım.
  2. Küçük parçalar alıp yuvarladığımız köfteleri biraz un serptiğimiz tepsiye alıp sallayarak una bulayalım dolapda dinlendirelim.
  3. Tencereye 5-6 bardak kadar su ekleyip kaynatalım ve köfteleri atıp pişirelim. (Bu aşamada isteğe göre birer adet patates havuç kerevizi doğrayıp ekleyebilir bir avuç kadar bezelye ilave edebilirsiniz. )
  4. Köfteler pişerken terbiye için malzemeleri çırpalım blendır kullanırsanız daha pürüzsüz olacaktır.
  5. Hazırladığımız terbiyeye kaynayan yemeğin suyundan azar azar ilave ederek ılıtalım.
  6. Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim karıştıralım.
  7. Bir iki taşım kaynayan yemeğe en son tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
  8. Üzerine yağda kızdırdığımız biberi döküp servis yapalım.
  9. Kıvama göre su ekleyebilirsiniz terbiyeli yemeklerde soğuyana kadar kapağı kapatmayalım ki kesilme olmasın. Afiyetle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?