Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
Sütlü tatlısı için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Vişne suyu nişasta ve şekeri kaynatıp koyulaşana kadar pişirelim.
  2. Küçük kalıbımızı sudan geçirip vişne sosumuzu içine dökelim soğumaya bırakalım.
  3. 30 dk dolaba koyalım iyice soğusun ve kalıbın seklini alsın sütlü tatlımızı yapmaya başlayalım.
  4. O arada süt un nişasta ve şekeri bir tencere koyalım ve ocakta göz göz olana kadar pişirelim(10)dk göz göz olunca vanilya ve margarini de ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Ocaktan indirelim biraz dinlensin.
  6. Dinlendikten sonra soğuyan vişne sosumuzun üzerine sütlü tatlımızı dökelim ve soğumaya bırakalım.
  7. 2 saat kadar beklememiz lazım iyice soğuması için erken çıkarırsak soslar birbirine karısır

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?