Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bahar Cacığı Tarifi

Bahar Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Üzerini süslemek için kuru nane

Bahar Cacığı Tarifi Yapılışı

Bahar cacığı Gaziantep’ e ait bir mezedir. Yaz aylarında hem hafif hem ferah olduğundan yemeklerin yanında çokça tercih edilir. Gelelim tarifimize;
  1. Biberleri yıkayıp bir bez yardımıyla kurutuyoruz.
  2. Tepside yağlı kağıt üstüne veya tepsi kullanmadan fırındaki ızgaranın üzerine de dizebilirsiniz.
  3. 200 derecede ki fırında (en yüksek ayara getirip ) biberleri közlüyoruz (Çabuk olsun isterseniz ocakta da közleyebilirsiniz).
  4. Közlediğimiz biberlerin kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz.
  5. Ayrı bir kasede yoğurt, tuzla birlikte dövdüğümüz sarımsağı karıştırıp biberlerle buluşturuyoruz.
  6. Servis tabağına alıp nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?