Bahar Cacığı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kırmızı kapya biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 büyük diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Üzerini süslemek için kuru nane
Bahar Cacığı Tarifi Yapılışı
Bahar cacığı Gaziantep’ e ait bir mezedir. Yaz aylarında hem hafif hem ferah olduğundan yemeklerin yanında çokça tercih edilir. Gelelim tarifimize;
- Biberleri yıkayıp bir bez yardımıyla kurutuyoruz.
- Tepside yağlı kağıt üstüne veya tepsi kullanmadan fırındaki ızgaranın üzerine de dizebilirsiniz.
- 200 derecede ki fırında (en yüksek ayara getirip ) biberleri közlüyoruz (Çabuk olsun isterseniz ocakta da közleyebilirsiniz).
- Közlediğimiz biberlerin kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz.
- Ayrı bir kasede yoğurt, tuzla birlikte dövdüğümüz sarımsağı karıştırıp biberlerle buluşturuyoruz.
- Servis tabağına alıp nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder