14 Nisan 2019 Pazar

Bahar Cacığı Tarifi

Bahar Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Üzerini süslemek için kuru nane

Bahar Cacığı Tarifi Yapılışı

Bahar cacığı Gaziantep’ e ait bir mezedir. Yaz aylarında hem hafif hem ferah olduğundan yemeklerin yanında çokça tercih edilir. Gelelim tarifimize;
  1. Biberleri yıkayıp bir bez yardımıyla kurutuyoruz.
  2. Tepside yağlı kağıt üstüne veya tepsi kullanmadan fırındaki ızgaranın üzerine de dizebilirsiniz.
  3. 200 derecede ki fırında (en yüksek ayara getirip ) biberleri közlüyoruz (Çabuk olsun isterseniz ocakta da közleyebilirsiniz).
  4. Közlediğimiz biberlerin kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz.
  5. Ayrı bir kasede yoğurt, tuzla birlikte dövdüğümüz sarımsağı karıştırıp biberlerle buluşturuyoruz.
  6. Servis tabağına alıp nane ile süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder