Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Tereyağı
Köftesi için:
- 450 gr kuzu kıyma
- 1 yumurta
- 1 orta boy rendelenmiş soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu veya ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Üzeri için :
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Beyti Sarma Tarifi Yapılışı
- Köftesi için, tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Buzdolabında biraz dinlendirilir. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekline getirilip yağlanmış fırın tepsisine alınır.
- 180 derece de kızarana kadar pişirilir. Daha sonra her bir yufkayı ortadan ikiye kesilir.
- Yufkaların üzerine fırça yardımıyla her yerine erimiş tereyağı sürülür.
- Kesilen yufkaların geniş kısmına yaklaşık 5 köfte yan yana dizilir. Sıkıca sarılıp, 3 parmak genişliğinde verev (eğri) kesilir.
- Yağlanmış fırın tepsisine alınır, 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Başka bi kapta sosu için; tereyağı, domates salçası, ve son olarak tuz ekleyerek akışkan bir sos elde edilir.
- Servis tabağına pişen yufkaya sarılı köfteler alınır. Üzerine yapılan sos gezdirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları serpilir İsteğe bağlı yanına yoğurt domatesli bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biberle servis edilir. Şimdiden afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder