Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Beyti Sarma Tarifi

Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Tereyağı
Köftesi için:
  • 450 gr kuzu kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
Üzeri için :
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Beyti Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Köftesi için, tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Buzdolabında biraz dinlendirilir. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekline getirilip yağlanmış fırın tepsisine alınır.
  2. 180 derece de kızarana kadar pişirilir. Daha sonra her bir yufkayı ortadan ikiye kesilir.
  3. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla her yerine erimiş tereyağı sürülür.
  4. Kesilen yufkaların geniş kısmına yaklaşık 5 köfte yan yana dizilir. Sıkıca sarılıp, 3 parmak genişliğinde verev (eğri) kesilir.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine alınır, 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir. Başka bi kapta sosu için; tereyağı, domates salçası, ve son olarak tuz ekleyerek akışkan bir sos elde edilir.
  6. Servis tabağına pişen yufkaya sarılı köfteler alınır. Üzerine yapılan sos gezdirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları serpilir İsteğe bağlı yanına yoğurt domatesli bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biberle servis edilir. Şimdiden afiyetler olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?