10 Nisan 2019 Çarşamba

Çerkez Pilavı Tarifi

Çerkez Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı kaynar su veya tavuk suyu
Üzeri İçin ;
  • 150 gr ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çerkez Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Arpa şehriyeyi sıvı yağda rengi dönene dek kavurun. Havucu ilave edip soteleyin, tereyağı ilave edin.
  2. Yıkanmış pirinci ilave edip soteleyin. Daha sonra bulguru ilave edip karıştırın.
  3. Tuzu, karabiberi ve kaynar yada tavuk suyunu ilave edip, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
  4. Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenirken diğer yandan ayrı bir tavada tereyağında cevizleri soteleyin.
  5. Pilavınız demlendikten sonra cevizli karışımınızı pilavın üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder