Çerkez Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı kaynar su veya tavuk suyu
Üzeri İçin ;
- 150 gr ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çerkez Pilavı Tarifi Yapılışı
- Arpa şehriyeyi sıvı yağda rengi dönene dek kavurun. Havucu ilave edip soteleyin, tereyağı ilave edin.
- Yıkanmış pirinci ilave edip soteleyin. Daha sonra bulguru ilave edip karıştırın.
- Tuzu, karabiberi ve kaynar yada tavuk suyunu ilave edip, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
- Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Pilavınız demlenirken diğer yandan ayrı bir tavada tereyağında cevizleri soteleyin.
- Pilavınız demlendikten sonra cevizli karışımınızı pilavın üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder