Fırında Kabak Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- 1 kase dondurucudan domates sosu
Beşamel sos için:
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı tuz
- Ve 200 gram kaşar peyniri
Fırında Kabak Lazanya Tarifi Yapılışı
Merhabalar,, ,,
Lezzetli, beşamel soslu, kabağı lazanya gibi kullanarak fırında güzel bir yemek tarifi.
Şöyle, kıymayı iki kaşık sıvı yağda kavuralım, içine rende sarımsak, tuz, karabiberini ilave ederek karıştıralım, salçayı koyalım birazda onunla bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim, suyunu çekinceye kadar pişirelim, Koyulaşınca en son kıydığımız dereotunu ilave edip ateşten alalım.
Beşamel için tereyağını eritelim ununu koyup hafif kavuralım hemen üzerine sütü dökelim hızlı hızlı telle karıştıralım, tuz, muskat ve karabiber ilave edip sosu pişirelim.
Fırın kabına fırçayla sıvı yağ sürelim, kabakların kabuğunu soyacak yardımıyla soyalım, ve ince uzun soyacakla dilimleyelim, önce bir kabağı fırın kabının altına yayalım, üç kat olacağı için bir kat kabak, kıymalı harç, beşamel sos, biraz kaşar peyniri rendesi serperek üç katı aynı yapalım, üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, önceden ısıtılmış fırında 170, 180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri azıcık kızarsın derseniz 20 dakika kadar pişirelim, fazla tutmayalım.
Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Şöyle, kıymayı iki kaşık sıvı yağda kavuralım, içine rende sarımsak, tuz, karabiberini ilave ederek karıştıralım, salçayı koyalım birazda onunla bir iki çevirdikten sonra domatesi ilave edelim, suyunu çekinceye kadar pişirelim, Koyulaşınca en son kıydığımız dereotunu ilave edip ateşten alalım.
Beşamel için tereyağını eritelim ununu koyup hafif kavuralım hemen üzerine sütü dökelim hızlı hızlı telle karıştıralım, tuz, muskat ve karabiber ilave edip sosu pişirelim.
Fırın kabına fırçayla sıvı yağ sürelim, kabakların kabuğunu soyacak yardımıyla soyalım, ve ince uzun soyacakla dilimleyelim, önce bir kabağı fırın kabının altına yayalım, üç kat olacağı için bir kat kabak, kıymalı harç, beşamel sos, biraz kaşar peyniri rendesi serperek üç katı aynı yapalım, üzerine en son rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, önceden ısıtılmış fırında 170, 180 derecede yaklaşık 15 dakika üzeri azıcık kızarsın derseniz 20 dakika kadar pişirelim, fazla tutmayalım.
Sonrasında servis edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder