Kaşarlı Karnıyarık Tarifi

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

Yazdığım ölçüler 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
  • 2 Patlıcan
  • Patlıcanları yağlamak için Sıvıyağ
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Dilimlenmiş kaşar

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı bir şekilde doğrayalım.
  2. Ortadan ikiye uzunlamasına böldüğümüz patlıcanların ortalarına bıçakla çizikler atalım ve her yerini yağlayarak 200 derece ısınmış fırında 25-30 dk pişirelim.
  3. Yemeğimizin az yağlı olmasını için tercih ediyorum. Sizde mutlaka fırınlayarak denemelisiniz.
  4. Bir tavaya kıymamızı 1, 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile alıp suyunu çekene kadar tane tane hale getirip pişirelim.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanımızı 1 yemek kaşığı tereyağ ( veya yarım çay bardağı sıvı yağ) ile birlikte ekleyerek karıştıralım.
  6. Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ilave edip pişirmeye devam edelim.
  7. Doğranmış domatesimizi, salçamızı, baharatlarımızı ilave ederek karıştıralım, biraz daha pişirip hazır hale getirelim.
  8. Fırından çıkardığımız patlıcanlarımızın içini hafif çatalla ezelim ve içlerine hazırladığımız içi yerleştirelim. Yarım su bardağı su içine salça karıştırarak yemeğimizi koyduğumuz cam borcama sosumuzu ilave edelim.
  9. 200 derece ısınmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
  10. Son beş dk her birinin üzerine dilimlediğimiz ( rendeleyedebilirsiniz. ) kaşarlarımızı yerleştirelim ve 5 dk kadar daha pişirelim.
  11. Yemeğimiz fırından çıkınca sıcak sıcak servis edelim ki kaşarlarımız da soğuyup sertleşmesin. Tercihe göre soslu veya sossuz servis yapabiliriz. Afiyet olsun 🌸

Yorumlar