Kaşarlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Yazdığım ölçüler 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
- 2 Patlıcan
- Patlıcanları yağlamak için Sıvıyağ
- 100 gr kıyma
- 1 adet biber
- 1 adet domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pulbiber
- Dilimlenmiş kaşar
Kaşarlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı bir şekilde doğrayalım.
- Ortadan ikiye uzunlamasına böldüğümüz patlıcanların ortalarına bıçakla çizikler atalım ve her yerini yağlayarak 200 derece ısınmış fırında 25-30 dk pişirelim.
- Yemeğimizin az yağlı olmasını için tercih ediyorum. Sizde mutlaka fırınlayarak denemelisiniz.
- Bir tavaya kıymamızı 1, 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile alıp suyunu çekene kadar tane tane hale getirip pişirelim.
- Yemeklik doğradığımız soğanımızı 1 yemek kaşığı tereyağ ( veya yarım çay bardağı sıvı yağ) ile birlikte ekleyerek karıştıralım.
- Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ilave edip pişirmeye devam edelim.
- Doğranmış domatesimizi, salçamızı, baharatlarımızı ilave ederek karıştıralım, biraz daha pişirip hazır hale getirelim.
- Fırından çıkardığımız patlıcanlarımızın içini hafif çatalla ezelim ve içlerine hazırladığımız içi yerleştirelim. Yarım su bardağı su içine salça karıştırarak yemeğimizi koyduğumuz cam borcama sosumuzu ilave edelim.
- 200 derece ısınmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
- Son beş dk her birinin üzerine dilimlediğimiz ( rendeleyedebilirsiniz. ) kaşarlarımızı yerleştirelim ve 5 dk kadar daha pişirelim.
- Yemeğimiz fırından çıkınca sıcak sıcak servis edelim ki kaşarlarımız da soğuyup sertleşmesin. Tercihe göre soslu veya sossuz servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder