Pideli Tavuk Şiş Tarifi

Pideli Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

Pideli tavuk kebabı
  • 750 gr tavuk göğsünden kuşbaşı (kızartacağımız için çok iri olmasın)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
SOS MALZEMELERİ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 büyük boy rendelenmiş domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • Tırnak pide veya evde kalmış bayat pide

Pideli Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı tavukları bir kaba alalım.
  2. Süt, zeytinyağı ve baharatları ekleyelim 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
  3. Dolaptan çıkarıp çöp şişlere dizelim.
  4. Uygun bir tavaya biraz yağ alalım.
  5. Yağ kızdığında şişleri yerleştirip. Çevirerek kızartalım.
  6. Şişleri tavaya aldığımızda sos için tavaya tereyağı alalım.
  7. Eridiğinde salça ve rendelenmiş domatesi ekleyelim.
  8. Kaynamaya başladığında karabiber tuz ve suyunu ekleyelim.
  9. Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
  10. Pideleri küp küp doğrayalım.
  11. Fırında veya tost makinasında ısıtalım.
  12. Servis tabağına önce pideleri yerleştirelim.
  13. Üzerine domates sosunu gezdirip üzerine çöp şişleri yerleştirelim.
  14. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun 😊😊😊

Yorumlar