Pideli Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
Pideli tavuk kebabı
- 750 gr tavuk göğsünden kuşbaşı (kızartacağımız için çok iri olmasın)
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
SOS MALZEMELERİ;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 büyük boy rendelenmiş domates
- Karabiber
- Tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- Tırnak pide veya evde kalmış bayat pide
Pideli Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı tavukları bir kaba alalım.
- Süt, zeytinyağı ve baharatları ekleyelim 1-2 saat dolapta dinlendirelim.
- Dolaptan çıkarıp çöp şişlere dizelim.
- Uygun bir tavaya biraz yağ alalım.
- Yağ kızdığında şişleri yerleştirip. Çevirerek kızartalım.
- Şişleri tavaya aldığımızda sos için tavaya tereyağı alalım.
- Eridiğinde salça ve rendelenmiş domatesi ekleyelim.
- Kaynamaya başladığında karabiber tuz ve suyunu ekleyelim.
- Kısık ateşte 10 dakika kaynatalım.
- Pideleri küp küp doğrayalım.
- Fırında veya tost makinasında ısıtalım.
- Servis tabağına önce pideleri yerleştirelim.
- Üzerine domates sosunu gezdirip üzerine çöp şişleri yerleştirelim.
- Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder